Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

Στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, τέλεσε την θεία λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, με την παρουσία πολλών προσκυνητών και φίλων της Ιεράς Μονής.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της Προηγιασμένης, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με έναυσμα την πρώτη παλαιοδιαθηκική περικοπή του Εσπερινού (Γένεσις 9,18-10,1), επισημαίνοντας στους πιστούς ακροατές την αξία της διαπαιδαγώγησης των νέων κατά Χριστόν, αλλά και την ωφέλεια των ανθρώπων να κολλώνται, εκ νεότητος, οπίσω του Χριστού.
Μετά την απόλυση παρετέθη μοναστηριακό σαρακοστιανό κέρασμα προς όλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Απριλίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος ΒΑΣΙΛΕΩΣ Επισκόπου Αμασείας.

Βασιλεύς ο ένδοξος του Χριστού Ιερομάρτυς ήτο Επίσκοπος Αμασείας της εν τω Ευξείνω Πόντω ευρισκομένης ζων κατά τους χρόνους του Λικινίου, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη … [...]