Προσκυνώ τη χάρη σου Αγία μου Μαρκέλλα (ΦΩΤΟ)

Του Παντελή Φύκαρη

Εκατοντάδες προσκυνητές από κάθε μέρος της Χίου αλλά και επισκέπτες του νησιού κατέκλεισαν το ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, προκειμένου να ασπαστούν την θαυματουργή εικόνα στον τόπο όπου μαρτύρησε το βλάστημα της Χίου.
Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν από την πόλη της Χίου με σκοπό να διανύσουν τα 42 χιλιόμετρα και να βρεθούν στην άλλη άκρη του νησιού.
Η πρώτη μεγάλη στάση για τους περιπατητές είχε στηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Αιγαίου στο Αίπος, εκεί όπου ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, αφού ξεπροβόδησε «τα παιδιά του» που θέλησαν να μεταβούν περπατώντας στο Αγίασμα, προσέφερε χυμό και νερό στους διερχόμενους.
Η επόμενη στάση ήταν στον κόμβο των Διευχών όπου ο Ερυθρός Σταυρός και ο Γ. Καζάνας (Αθάνατος) προσέφεραν κρύα νερά, μπανάνες και γλυκά σνακ στους διερχόμενους.
Χαρακτηριστικό του πλήθους των πιστών ήταν το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα η ουρά των προσκυνητών εκτίνονταν από το προαύλιο μέχρι και την είσοδο του Ιερού Ναού.
Εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά να ανάψουν ένα κερί και να ασπαστούν την εικόνα της Αγίας Μαρκέλλας, παρακαλώντας για τη μεσιτεία της.
Εξαιρετική από κάθε άποψη υπήρξε και η παρουσία της Α.Δ. Χίου αλλά ειδικότερα του Α.Τ. Καρδαμύλων που διευθέτησε την διέλευση των οχημάτων χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα παρά το πλήθος των αυτοκινήτων ενώ την προστασία των δασών ανέλαβε η ομάδα “Όμικρον”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση εισόδου και τέλεσης προγραμματισμένης Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή Παναγίας Πέτρας Ολύμπου

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ

Ο Άγιος Μύρων μαρτύρησε όταν αυτοκράτωρ ήταν ο Δέκιος, το 250 μ.Χ. Καταγόμενος από πλούσια οικογένεια, θα μπορούσε να ζήσει άνετα, με όλα τα επίγεια αγαθά που θα … [...]

«Πάντων χρημάτων μέτρον Θεάνθρωπος»

Ο Χριστός, πάνω στο σταυρό, δείχνει τον τρόπο της ύπαρξής Του, την κενωτική προσφορά. Αυτός είναι ο ομοούσιος τρόπος ύπαρξης, με τον οποίο υπάρχει ο Τριαδικός Θεός. Ο … [...]

Της πατρίδας μου τα δάση

Βρίσκονται ριζωμένα εδώ και αιώνες σε τόπους ξεχωριστούς τα περισσότερα δάση της Ελλάδας. Μπορούμε να τα πούμε αρχαία κι ας είναι γεμάτα ζωή, φρεσκάδα, τρυφερότητα και … [...]