Προσπάθεια καταπάτησης περιουσίας Μονής στους Αγίους Σαράντα

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου επιχειρήθηκε να καταπατηθεί από ιδιωτικά συμφέροντα παραθαλάσσια έκταση, περιουσία της Μονής Αγίου Γεωργίου Τσούκας στα Εξαμίλια των Αγίων Σαράντα, η οποία έχει ανακαινιστεί πλήρως από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και φιλοξενεί μαθητικές κατασκηνώσεις.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από το 1994 η Εκκλησία της Αλβανίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει επίδοξους καταπατητές.
Η περιουσία της Μονής, που με αποδεικτικά στοιχεία της ανήκει και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νομομοποίησή της, μέχρι στιγμής παραμένει νομικά ακατοχύρωτη, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, λόγω της κωλυσιέργιας των αρμοδίων.
Εξάλλου σε εκκρεμότητα είναι εδώ και 28 χρόνια, παρότι υπάρχουν αποφάσεις έγκρισης, η επιστροφή ναών, μοναστηριών και κειμηλίων στην Εκκλησία της Αλβανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]