Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ: ''Ξεπέρασαν κάθε όριο με τον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο''

Κείμενο: Romfea.gr

Άκομψη χαρακτήρισε το Πατριαρχείο Μόσχας την άρνηση των ελληνικών αρχών να χορηγήσουν βίζα στον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax.
Σχολιάζοντας την άρνηση χορήγησης βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο, ο Γραμματέας επί των Διορθόδοξων σχέσεων του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ανέφερε: ”Ξεπέρασε κάθε όριο η υπόθεση με τον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο. Είναι σκάνδαλο να μην μπορεί ένας Ιεράρχης όπως ο κ. Βαρσανούφιος να εισέλθει στην Ελλάδα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει”.
Σύμφωνα με τον Πρωθιερέα του Πατριαρχείου Μόσχας σχεδόν κανείς δεν περίμενε μία τέτοια στάση απέναντι σε κληρικούς από μία Ορθόδοξη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα.
Κλείνοντας ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ ανέφερε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας αναμένει εξηγήσεις, διότι μέχρι στιγμής οι Έλληνες διπλωμάτες δεν έχουν δώσει εξηγήσεις για το εν λόγω περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]