Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: «Είχαμε εποικοδομητική συνάντηση με τους Επισκόπους»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο και Επισκόπους από το Μαυροβούνιο.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και του Επισκοπικού Συμβουλίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο κατέληξε σε πνεύμα αμοιβαίας εκτίμησης.
Επίσης ο Ντούσκο Μάρκοβιτς εκτίμησε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ανοικτή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα.
«Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι ο νόμος για την ελευθερία του θρησκεύματος δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα ή τα διεθνή πρότυπα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση πιστεύει ότι μέσω του διαλόγου, της οικοδόμησης εμπιστοσύνης και της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων, ο Νόμος μπορεί να εφαρμοστεί ως σύγχρονος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Επίσης ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και οι Επίσκοποι υπέβαλαν στην κυβέρνηση μία πρόταση που περιελάμβανε αλλαγές στις διατάξεις που η Εκκλησία θεωρεί ως αμφιλεγόμενες.
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία, εκτιμώντας ότι απαιτείται εκτενής εξέταση για να απαντήσει.
Τέλος στο κοινό ανακοινωθέν τονίστηκε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

''Εσχατολογία και Δευτέρα Παρουσία''

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο: “Εσχατολογία και Δευτέρα Παρουσία”, λόγος για τα σημεία των καιρών και τα λεγόμενα για τη συντέλεια του … [...]

Επίσημη Τελετή: Η Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO

Tην «ιστορική» εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης στον Διεθνή Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της … [...]

Το ''Αλάθητο'' (19/2/2020)

"πλάγιος του πέμπτου" 1. Ο ήχος του λαμπρού αηδονιού έφθασε μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ένδοξος Στρατηγός υποδέχθηκε τον Ενδοξώτατο μπαμπά του ψάλτη. Σίγουρα έγινε το … [...]