Πρωθ. Νικόλαος Μπαλασώφ: «Τραγική» ημέρα για την Ορθοδοξία η υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

«Η σημερινή ημέρα είναι τραγική για την ιστορία της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Με τις ενέργειές του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος εμπράκτως πλέον εισήλθε σε προσευχητική και κανονική κοινωνία με πρόσωπο, το οποίο δεν έχει νόμιμη χειροτονία, έπληξε βαρια την Ορθόδοξη ενότητα», τόνισε σε ρωσικά ΜΜΕ ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Επίσης ο Πρωθιερέας Νικόλαος σημείωσε ότι είναι γνωστή η θέση των Ορθοδόξων των κατά τόπους Εκκλησιών, έναντι των ενεργειών της Κωνσταντινουπόλεως που συντάχθηκε με το σχίσμα.
Ακόμη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του, διότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν εισάκουσε τα αδελφικά λόγια του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος κινήθηκε από τη «φροντίδα για τη σωτηρία ψυχής του πεπλανημένου αδελφού του και την επιδίωξη να περισώσει την Ορθόδοξη ενότητα».
“Ο Πατριάρχης Κύριλλος ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο επισκέφθηκε το Φανάρι και στο γράμμα του εξέθεσε όλες τις τραγικές επιπτώσεις του εγχειρήματος, στο οποίο δυστυχώς, προχώρησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Δεν εισάκουσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τους άλλους αδελφούς του, οι οποίοι επίσης τον προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε αυτό το μοιραίο βήμα, οι μεν δημοσίως, οι δε κατ΄ιδίαν” ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Νικόλαος.
Κλείνοντας ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας τόνισε: “Λυπούμεθα πολύ, για την θλιβερή κατάσταση που εισήλθε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και απαξίωσε το υψηλό αξίωμα του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, τόσο αγαπητό σε μας, τους Ρώσους που ήταν και δική μας Μήτηρ Εκκλησία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Το αφετείον

Για τη Romfea.gr | Δρ Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας   Ἀφιέρωμα στὴν μνήμη τοῦ μάκαρος,Γέροντος Ἀγαθαγγέλου Μιχαηλίδη Ὁ Γέροντας Ἀγαθάγγελος Μιχαηλίδης, ὁ ἁπλός, … [...]