Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος όπως κάθε χρόνο την παραμονή του Νέου Έτους ετέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού της Περιτομής Του Κυρίου και του Αγίου Βασιλείου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Βασιλόπιτα χάριν όλων των Ιερέων, Ιεροψαλτών, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Νεωκόρων και πάντων όσων διακονούν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό ενώ εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Σιδηροκάστρου όπου εύλογησε την Βασιλόπιτα της ενορίας και μοίρασε δώρα στα παιδιά.
Την Βασιλόπιτα όμως εύλογησε και στην Ι.Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου, στην Ι.Μ. Αγίας Βαρβάρας Θερμοπηγής στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Τα πρώτα χρόνια Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και … [...]