Πρόεδρος Ποροσένκο: ''Αυτοκεφαλία χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας''

Κρίνοντας από την χθεσινή απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Πατριαρχείου αποφάσισε, χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις της Μόσχας και άλλων Εκκλησιών, το δικαίωμα για την δημιουργία τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία” – δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένσκο, σχολιάζοντας την συνάντηση των δυο Προκαθημένων στο Φανάρι.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, η διαδικασία γύρω από το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έγινε δημόσια τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επισκέψεως του στο Φανάρι τον περασμένο Απρίλιο, απήυθυνε αίτημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη να γίνει στην Ουκρανία μια ενιαία Τοπική Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Εγκαίνια της Έκθεσης: «Το Ημέτερον Κάλλος: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη»

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως «ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ: Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» από την ΑΘΠ … [...]

Συμβουλές για ένα σωστό γάμο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος μιλάει για τις προϋποθέσεις του σωστού γάμου και αναλύει την πίστη και την διδασκαλία της Εκκλησίας για το μέγα μυστήριο της … [...]