Πρόκληση Αρμένιου Επισκόπου: ''Το Άγιο Φως το ανάβουν από μια λάμπα λαδιού''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα βλέπουμε και διαβάζουμε να αμφισβητούν την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, άλλοι να αμφισβητούν την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ άλλοι να ανακαλύπτουν εντελώς τυχαία απόκρυφα Ευαγγέλια.
Αυτή την φορά είδαμε δημοσιογράφο Ισραηλινού Τηλεοπτικού Δικτύου, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει με ρεπορτάζ την μυστηριακή ιστορία του Παναγίου Τάφου.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο δημοσιογράφος αντί να ρωτήσει έναν Ορθόδοξο για το Άγιο Φως, έφερε on camera τον Αρμένιο Επίσκοπο Σαμουήλ.
Τι μας είπε όμως ο Αρμένιος για το Άγιο Φως; Μας είπε ότι ο Θεός δεν κάθε τόσο την όρεξη να κάνει θαύματα για να χαροποιήσει τον κόσμο, αλλά καμιά φορά το ανάβουμε εμείς!!!
“Έχουν μια λάμπα λαδιού με μικρά κεράκια, εμείς τα αποκαλούμε “δάδες”… Με αυτά τα κεριά λοιπόν “ανάβουν” την φλόγα που βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο και την μοιράζουν ως Άγιο Φως” – δήλωσε προκλητικά ο Αρμένιος Επίσκοπος.
Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση του Ελληνορθόδοξου Κληρικού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος κατηγόρησε τον Αρμένιο Επίσκοπο ότι ψεύδεται και πρέπει αμέσως να περάσει εκτός του Τάφου.
“Εγώ έχω την ευθύνη για τον ιερό χώρο… Δεν λέτε την αλήθεια, λυπάμαι… Δεν συμβαίνουν αυτά που λέτε…” τόνισε χαρακτηριστιά ο Κληρικός του Πατριαρχείου.
Δείτε τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:
{youtube}fqyyBZo6T5s{/youtube}
{youtube}YMcvfzCvKRY{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]