Πρώτη μέρα στο σχολείο

Για τους πολύ μικρούς μας φίλους
Όταν ήσουν πιο μικρό παιδάκι ίσως τα πρωινά έμενες στο σπίτι μαζί με τη μαμά ή τον μπαμπά ή, ίσως με τη γιαγιά και τον παππού. Τώρα έγινες τεσσάρων, πέντε ή έξι χρονών. Οι γονείς σου σου είπαν ότι σήμερα ανοίγουν τα σχολεία.
Έτσι, θα πας ή στο Νηπιαγωγείο ή στην Πρώτη τάξη. Αυτό σημαίνει ότι έχεις μεγαλώσει. Για να πάνε όλα καλά, θα πρέπει να είσαι υπάκουο παιδί και στους γονείς σου και στις δασκάλες σου. Και δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν την αγάπη σου σ΄ αυτούς, κάνεις χαρούμενο και τον φύλακα άγγελό σου, που είναι συνέχεια κοντά σου και σε βοηθάει.
Αν είχες πάει στο σχολείο και πέρυσι, θα συναντήσεις  τους φίλους και τις φίλες σου. Αν πηγαίνεις για πρώτη φορά και η καρδιά σου είναι σφιγμένη, μη φοβάσαι. Από την πρώτη μέρα κιόλας θα κάνεις φίλους. Τα άλλα παιδάκια σε θέλουν να είσαι μαζί τους, όπως θέλεις και συ.
Και κάτι άλλο: Όλη τη χρονιά φρόντισε να έχεις τα πράγματά σου τακτοποιημένα. Οι γονείς σου σου αγόρασαν πολλά υλικά που θα σου χρειαστούν στο σχολείο. Θα είναι πιο εύκολο και για σένα και για τη δασκάλα σου και για τους γονείς σου, να τα έχεις τακτοποιημένα.
Παρακάτω μπορείς να παίξεις όσες φορές θέλεις ένα παιχνίδι. Σύρε το καθένα από τα αντικείμενα στη θέση του πάνω στο τραπέζι. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ανακηρύξεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου εις … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος Η Αγία Θέκλα έζησε στους Αποστολικούς χρόνους, στους πρώτους δηλ. χρόνους του Χριστιανισμού. Πρόκειται περί μεγάλης Αγίας. Η Εκκλησία την … [...]