Πρώτη περιοδεία – Στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στο Ικόνιο και τα Λύστρα

25. Από την Πάφο οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας ταξίδεψαν με πλοίο ως την Πέργη της Παμφυλίας κι από εκεί στην Αντιόχεια της Πισιδίας (νότια παράλια της Μικρασίας). Ο Μάρκος δεν τους ακολούθησε, αλλά επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα. Όταν ο Παύλος επισκεπτόταν μία πόλη, πήγαινε πρώτα στην εβραϊκή συναγωγή. Εκεί δίδασκε πως ο Ιησούς, τον οποίο σταύρωσαν οι Ιουδαίοι, αναστήθηκε από τους νεκρούς, γιατί είναι ο Μεσσίας που χάρισε τη λύτρωση στους ανθρώπους, και στους Ιουδαίους αλλά και στους Εθνικούς.
26. Στην Αντιόχεια της Πισιδίας οι Ιουδαίοι εντυπωσιάστηκαν από το κήρυγμα του Παύλου και του ζήτησαν να τους ξαναμιλήσει το επόμενο Σάββατο. Στο μεταξύ άκουσαν το κήρυγμά του και πολλοί εθνικοί, οι οποίοι βαπτίστηκαν. Οι Ιουδαίοι, που πίστευαν ότι μόνο γι’ αυτούς θα ερχόταν ο Μεσσίας, κυριεύτηκαν από ζήλια και φανατισμό. Όταν λοιπόν ο Παύλος ήρθε ξανά στη συναγωγή τού επιτέθηκαν με βρισιές και πολύ θυμό. Έπεισαν τους άρχοντες της πόλης ότι ο Παύλος και ο Βαρνάβας είναι επικίνδυνοι και τους έδιωξαν με άσχημο τρόπο από την πόλη τους.
27. Μετά την εκδίωξή τους από την Αντιόχεια ο Παύλος κι ο Βαρνάβας ήρθαν στο Ικόνιο. Κι εδώ στην αρχή τους δέχτηκαν με ενδιαφέρον. Ήθελαν ν΄ ακούσουν το κήρυγμά τους. Πολλοί δέχτηκαν τον λόγο τους. Άλλοι όμως ξεσηκώθηκαν εναντίον τους κι ετοιμάστηκαν να τους κακοποιήσουν και να τους λιθοβολήσουν.  Αναγκάστηκαν λοιπόν να φύγουν κι από το Ικόνιο. Πήγαν στην πόλη Λύστρα και κήρυτταν κι εδώ το Ευαγγέλιο. Στα Λύστρα έμενε κι ένας άνθρωπος που από τη γέννησή του ήταν κουτσός. Ακολουθούσε κι αυτός τον Παύλο κι άκουγε το κήρυγμά του. Ο Παύλος κάποια στιγμή τον κοίταξε με συμπάθεια και του είπε: “Σήκω επάνω όρθιος!”. Αμέσως ο ανάπηρος στάθηκε στα πόδια του δυνατά κι άρχισε να περπατά κανονικά και γρήγορα.
Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση
%ApPavlos9%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]