Πρώτη περιοδεία – Στην Κύπρο

22. Οι δυο Απόστολοι, Παύλος και Βαρνάβας, έμειναν στα Ιεροσόλυμα όσο κρατούσε ο διωγμός, για να ενισχύουν τους Χριστιανούς. Μετά τον θάνατο του Ηρώδη, όταν τα πράγματα ησύχασαν, ο Βαρνάβας και ο Παύλος ξαναγύρισαν στην Αντιόχεια. Πήραν μαζί τους κι έναν νέο, τον Μάρκο Ιωάννη. Αργότερα ο Μάρκος θα έγραφε το Ευαγγέλιο, που στη σειρά της Καινής Διαθήκης είναι το δεύτερο.
23. Ενώ οι τρεις βρίσκονταν στην Αντιόχεια και συμμετείχαν σε μια λατρευτική σύναξη, ακούστηκε θεϊκή φωνή που έλεγε: “Να μου ξεχωρίσετε τον Παύλο και τον Βαρνάβα για το έργο για το οποίο τους έχω καλέσει”. Μετά από πολλή προσευχή αποφάσισαν να φύγουν για την Κύπρο, για να διδάξουν κι εκεί τον λόγο του Θεού. Έτσι άρχισε η πρώτη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου. Από την Αντιόχεια κατέβηκαν στην παραλιακή Σελεύκεια κι από εκεί με πλοίο πέρασαν στη Σαλαμίνα της Κύπρου. Η Κύπρος τότε είχε πεντακόσιες χιλιάδες κατοίκους, που μιλούσαν ελληνικά. Όλοι εκείνοι θα γνώριζαν τον Χριστό μέσα από το φλογερό κήρυγμα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα.
24. Όταν έφτασαν στην Πάφο, τους κάλεσε ο ανθύπατος του νησιού Σέργιος Παύλος. Ήθελε κι αυτός ν΄ ακούσει το κήρυγμά τους. Εκεί ζούσε κι ένας μάγος, ψευδοπροφήτης Ιουδαίος, που ονομαζόταν Ελύμας. Αυτός έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει τον ανθύπατο από την πίστη. Τότε ο Παύλος, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, του μίλησε πολύ αυστηρά: “Γιε του διαβόλου, που πολεμάς κάθε καλό, τώρα θα γνωρίσεις το χέρι του Κυρίου. Η οργή Του θα πέσει πάνω σου και θα τυφλωθείς για ένα διάστημα”. Την ίδια στιγμή ο Ελύμας έχασε το φως του. Ο ανθύπατος, βαθιά εντυπωσιασμένος από τη δύναμη του Κυρίου, πίστεψε στο κήρυγμα του Παύλου και βαπτίστηκε.

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση
%ApPaylos8%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]