Πσκόφ Τύχων: «Θα συμπεριλάβουμε Μονές και Ναούς στη λίστα της Ουνέσκο»

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο Μητροπολίτης Πσκοφ κ. Τύχων υποσχέθηκε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση των εκκλησιών, με το να τα συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.
«Πολλοί Ναοί είναι σε καλή κατάσταση, υπάρχουν όμως ναοί που απαιτούν να λάβουμε βιαστικά μέτρα» – δήλωσε ο Μητροπολίτης Τύχων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Μόσχα.
Επίσης ο Μητροπολίτης Πσκόφ υποσχέθηκε ότι θα αποτρέψει την καταστροφή μνημείων αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην Ιερά Μονή Σνετογκόρσκι η οποία θα συμπεριληφθεί στην λίστα .
«Ας μην επιτρέψουμε να καταρρεύσει αυτός ο ναός. Ο Θεός να βοηθήσει να μη συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα είναι μία πραγματική τραγωδία, θα είναι μία καταστροφή με μνημειακή εκκλησία που έχει τοιχογραφίες του 13ου αιώνα» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Τύχων.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι σε συνεχή συνεργασία με ειδικούς, και ελπίζει με την βοήθεια του Θεού να λάβει κρατική επιχορήγηση για την προστασία των Μονών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]