ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τα 200 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της Βιβλικής Εταιρίας στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής.
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Διευθυντής της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας κ. Μιχαήλ Χατζηγιάννης, ο Διευθυντής Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών κ. Michael Perreau και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως «η αποψινή εκδήλωση για όσους εργαζόμαστε ή συνδεόμαστε με την εταιρία είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον Θεό, αλλά και να τιμήσουμε όσους εργάστηκαν 200 χρόνια για τη διάδοση της Αγίας γραφής, αλλά είναι και μία ευκαιρία αναστοχασμού για όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν».
Μίλησε επίσης για τις δράσεις της Εταιρίας ενώ προσέφερε αναμνηστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε οφειλόμενο χρέος προς τους εργάτες του Λόγου του Θεού την παρουσία του στην εκδήλωση .
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν τόσα χρόνια με πίστη και αφοσίωση, ώστε ο λόγος του Θεού να είναι θεμέλιο για κάθε άνθρωπο και ευχήθηκε «ο λόγος του Θεού να είναι πράξη στην καθημερινότητα μας».
Αμέσως μετά προβλήθηκε ταινία με τίτλο: «Ο Λόγος του Κυρίου μένει στον αιώνα» και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από τον κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Παλαιάς Διαθήκης με θέμα: «Αγία Γραφή: Πρόκληση και Πρόσκληση Ενότητας» ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία της ΕΡΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Ιουλίου, μνήμη της Αγίας και καλλινίκου Μάρτυρος ΜΑΡΙΝΗΣ.

Μαρίνα η μακαρία κόρη και καλλιπάρθενος Μάρτυς ήτο από την Αντιόχειαν της Πισιδίας, τον καιρόν Διοκλητιανού ή Κλαυδίου Καίσαρος εν έτει σο΄ (270), από γονείς περιφανείς. … [...]

Δεν εχουμε αλλο δρομο απο την αγαπη! Μολις κυκλοφορησε το νεο βιβλιο του Μακαριστου Μητροπολιτη Σισανιου και Σιατιστης Παυλου

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ αγάπη είναι, η ζωή και η ζωή έχει αξία όταν βιώνεται σαν αγάπη. Οι εγωισμοί, ο φθόνος, οι ιδιοτροπίες, που διώχνουν την αγάπη απ' την καρδιά μας, είναι … [...]