Πτυχία στους τελειόφοιτους της Θεολογικής Ακαδημίας από τον Αλβανίας Αναστάσιο (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Στην τελετή αποφοίτησης πτυχιούχων της Θεολογικής Ακαδημίας, που λειτουργεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας στο Δυρράχιο, παρέδωσε τα διπλώματα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος και ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Επιδίωξη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι να επανδρώσει την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας με καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό, αλλά και οι διάφοροι τομείς της κοινωνίας να υπηρετηθούν από επιμορφωμένα άτομα.
Αυτό το σκοπό άλλωστε εξυπηρετεί η ίδρυση και λειτουργία εκπαιδευτηρίων στην Αλβανία, όλων των βαθμίδων, καθώς και η δημιουργία Θεολογικής Ακαδημίας, πανεπιστημιακού επιπέδου, στο Δυρράχιο, που ξεκίνησε το 1992 ως θεολογικό σεμινάριο και αναβαθμίστηκε στη συνέχεια, για να αποκτήσει τη σημερινή αίγλη της.
Ο προσανατολισμός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Αλβανίας, πέρα από την εξειδίκευση, είναι να αναζωπυρώνεται αδιάκοπα η ορμή της πίστης και της ανθρωπιάς.
Και να ανακαλύπτεται, μέσω της μόρφωσης, από τον κάθε άνθρωπο, αυτό που τον κάνει αξιαγάπητο, η χάρη του Θεού.
O Aρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι ως πρόσωπο μια μαρτυρία ότι η Εκκλησία υπάρχει στον κόσμο όχι για να τον απορρίψει, αλλά για να προσφέρει την ελπίδα της ριζικής αλλαγής και μεταμόρφωσής του.
Και αυτό το αναγεννητικό πνεύμα επιθυμεί να εμφυσήσει και σε όσους σπουδάζουν στα εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Ζώνη στην πόλη της Κορίνθου

Την Τρίτη 25 Ιουνίου έ.έ. στις 7:30 μ.μ., η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί στην πόλη της Κορίνθου όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ … [...]

Περι μετανοίας

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο γέροντας Ιωσήφ … [...]