Πτώχευσε η ιστορική κοινότητα Αγίας Τριάδος Σικάγου

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Η ιστορική Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Σικάγου η οποία είναι 121 ετών περιήλθε σε οικονομική πτώχευση με αποτέλεσμα η τράπεζα MB Financial Bank θα πάρει τα κτίρια του ναού και του Ελληνικού Σχολείου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.
Με μήνυμα του στο Facebook ο ιερατικός προϊστάμενος π. Νικόλαος Ιωνάς καλεί τα μέλη της κοινότητας την παραμονή Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 7 η ώρα το βράδυ να συμμετάσχουν στην Ακολουθία της Παρακλήσεως και να προσευχηθούν ώστε «τα κύματα που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον μας να γαληνεύσουν» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.
Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον π. Νικόλαο Ιωνά δεν έτυχε απαντήσεως.
Επίτιμος προϊστάμενος είναι ο π. Γεώργιος Καλούδης ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» μαζί του παραδέχθηκε ότι «η κοινότητα έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση» και ότι «έχει πάρει δάνειο δώδεκα εκατομμύρια δολάρια».
Επίσης τηλεφωνήσαμε και στη Μητρόπολη Σικάγου, στις 5:45 εσπερινή ώρα Βοστώνης πλην όμως τα γραφεία ήταν κλειστά.
Δεν στάθηκε δυνατόν να αφήσουμε μήνυμα στον πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Πάνο διότι ο αυτόματος τηλεφωνητής στο γραφείο του ήταν πλήρης και δεν μπορούσε να πάρει άλλα μηνύματα.
Στείλαμε e-mail στον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ, ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι καθότι είναι μέλος της Συνόδου του Φαναρίου η οποία συνέρχεται αυτές τις μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ