Πότι και Χόμπι Γρηγόριος: ''Η Εκκλησία της Γεωργίας θα λάβει μια λογική απόφαση για την Ουκρανία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Πότι και Χόμπι κ. Γρηγορίου της Εκκλησίας της Γεωργίας, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.
Ο Πρόεδρος Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «η Εκκλησία της Γεωργίας δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, διότι η Τιφλίδα αντιλαμβάνεται την απειλή που αντιμετωπίζει η Γεωργία εάν λάβει μια τέτοια απόφαση».
Μητροπολίτης Πότι και Χόμπι μεταξύ άλλων δήλωσε: “Πρόκειται για μια έκφραση εκβιασμού και ψυχολογικής βίας, προκειμένου η Εκκλησία της Γεωργίας να λάβει μια απόφαση η οποία θα είναι αρεστή στην Εκκλησία της Ρωσίας.”
Επίσης ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας, σε συνέντευξή του στο “Voice of America” υπογράμμισε πως πιστεύει ότι η Γεωργιανή Εκκλησία θα λάβει μια λογική απόφαση, βασισμένη στον κανονικό νόμο.
«Ο κ. Ιλαρίωνας δεν είναι ιδιώτης και εκφράζει τη θέση της Εκκλησίας της Ρωσίας. Το ζήτημα δεν έχει κλείσει και η διαδικασία συζήτησης συνεχίζεται, όχι μόνο στη δική μας Εκκλησία, αλλά και σε άλλες όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Πιστεύω ότι τελικά θα υιοθετήσουμε μια λογική θέση βασισμένη στον κανονικό νόμο, η οποία δεν θα προωθήσει την ανάπτυξη ενός νέου μεγάλου σχίσματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ουαί υμίν……!

  Άλλη μια χρονιά, που θα ζήσουμε την μέγιστη υποκρισία των δήθεν άθεων, οι οποίοι κατηγορούν τον Χριστιανισμό για οπισθοδρομισμό και μεσαιωνισμό (ανάθεμα και αν … [...]

Κερκύρας: ''Αν κανείς σήμερα είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και αγαπά την πατρίδα του, είναι δακτυλοδεικτούμενος''

Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση για τον ποιητή Γιώργο Σαραντάρη, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Κερκύρας και της … [...]