π. Αλέξανδρος Μπακόφ: ''Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκονται υπό πίεση''

Γραφείο Ρεπορτάζ: Romfea.gr

“Σήμερα, γίνονται ενέργειες, από διάφορες δυνάμεις ώστε να ασκήσουν πιέση σε Επισκόπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Απόδειξη αυτών των πιέσεων είναι οι παράνομες διαμαρτύριες από ομάδες, στα σπίτια Ιεραρχών της Κανονικής Εκκλησίας” – δήλωσε ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας π. Αλέξανδρος Μπακόφ, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.
Επίσης ο π. Αλέξανδρος ανέφερε ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι ενωμένη, κάτι που φάνηκε από το κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν για τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ακόμη ο κληρικός της Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχολιάσε ότι έρχονται στο φως τις δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με Επισκόπους, οι οποίες αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όπως τόπος κατοικίας, τηλέφωνα και αριθμοί κυκλοφορίας.
“Είναι απίστευτο να υπάρχουν κλήσεις Ιεραρχών για ανάκριση από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, όπως πρόσφατα το κατώφλι της, πέρασε ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς” – τόνισε ο π. Αλέξανδρος.
Ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπογράμμισε ότι οι πιέσεις αυτές που ασκούνται στους Ιεράρχες είναι για να συμμετάσχουν στο αποκαλούμενο “Ενοποιητικό Συμβούλιο”.
“Αυτές οι προκλήσεις είναι άμεση παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών της Ουκρανίας. Το Κράτος λέει ότι εξασφαλίζει το δικαίωμα στην ελευθερία της συνείδησης ενός ορισμένου μέρους των πολιτών της Ουκρανίας, αλλά την ίδια στιγμή, παραβιάζει τα δικαιώματα ενός άλλου τμήματος της Ουκρανίας, το οποίο ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας” – δήλωσε κλείνοντας ο π. Αλέξανδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ