Π. Σκουρλέτης: ''Η συμφωνία με την Εκκλησία θα προχωρήσει''

«Η προσπάθεια της ΝΔ είναι να αξιοποιήσει τις όποιες, θα έλεγα συντηρητικές, παλιές φωνές ακούγονται μέσα στην Ιεραρχία, στο πλαίσιο της δικής της αντιπολιτευτικής και κυβερνητικής τακτικής»

«Υπάρχει ανάγκη να γίνουν κάποια πράγματα στο κρίσιμο θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας στη βάση της διακριτότητας των ρόλων. Εκκινούμε από αυτή την αφετηρία», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα και πρόσθεσε για τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών: «Εκτιμώ ότι θα προχωρήσει, άλλωστε και η ανακοίνωση που βγήκε από το Γραφείο του πρωθυπουργού καθιστά ορισμένα πράγματα αρκετά σαφή».
Αναφορικά με τη θέση της Ιεραρχίας για συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «η βάση αυτής της συζήτησης παραμένει, τουλάχιστον για την κυβέρνηση, η συμφωνία, το κοινό πόρισμα ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο και τον πρωθυπουργό. Νομίζω ότι είναι πολύ σαφής και η επισήμανση ότι η ευθύνη της μισθοδοσίας των κληρικών και η τελική απόφαση, είναι του Κράτους». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν παραμένει ίδια η θέση για τη μισθοδοσία των κληρικών, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «εμμένουμε γιατί νομίζω ότι είναι το ελάχιστο αυτό που πρέπει να γίνει. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτή συμφωνία “πακέτο”, προβλέπει και το θέμα της αξιοποίησης της αμφισβητούμενης περιουσίας, με δυνατότητα πια, να υπάρχει και μία κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους αυτής της δαπάνης – και μπορεί και πολύ περισσότερο προοπτικά – τουλάχιστον όσον αφορά την πλευρά του ελληνικού κράτους».
Σχολιάζοντας τις σχετικές παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι «η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, που εμπλέκει την Εκκλησία ακόμη και στο θέμα του Μακεδονικού ζητήματος και τώρα, πολύ περισσότερο, στο θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, είναι να αξιοποιήσει τις όποιες, θα έλεγα συντηρητικές, παλιές φωνές ακούγονται μέσα στην Ιεραρχία, στο πλαίσιο της δικής της αντιπολιτευτικής και κυβερνητικής τακτικής. Θα δούμε πολλά ακόμα τις επόμενες ημέρες, θα δούμε τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί ο ίδιος να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο μιας τέτοιας τακτικής. Δεν είναι γόνιμο αυτό και θα πρέπει, ανεξάρτητα από τις βλέψεις του ίδιου, να μην εμπλέκει την Εκκλησία. Όποτε έγινε αυτό γυρίσαμε πίσω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ