Ράντεφ: «Η Εκκλησία της Βουλγαρίας πρέπει να φροντίσει για την ''Μακεδονική'' Εκκλησία»

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ζήτησε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας να σεβαστεί την κοινή ιστορία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας, και να βρουν τρόπους για να υσποστηρίξουν την “Μακεδονική” Εκκλησία στις προσπάθειες για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου.
“Το ζήτημα αφορά εξ΄ ολοκλήρου την Εκκλησία της Βουλγαρίας. Όπως είδατε όμως, κατά την διάρκεια της επισκέψεώς μου στην Μακεδονία, ήμουν με δύο σεβαστούς Ιεράρχες της Βουλγαρίας. Ένας ήταν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος και ο άλλος ο Στάρα Ζαγόρα Κυπριανός” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός Ράντεφ.
Επίσης ο Βούλγαρος Πρόεδρος πρόσθεσε: “Στην υπόθεση αυτή το Κράτος δεν μπορεί να παρέμβει, αλλά όταν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα επιλύσουν το θέμα, πρέπει να ληφθει υπόψη ότι και οι δύο πλευρές Βουλγαρία και Μακεδονία, έχουν κοινά ονομάτα, κοινή ιστορία και πρέπει να φροντίσουμε άμεσα γι΄ αυτό.”
»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγώνας έχει συνέχεια

Ο Βασίλης, φεύγοντας με το καράβι, σκέφτεται: Ο Αποστόλης ήταν, λέει, μυημένος. Κι αυτός ήταν μυημένος. Μα ο Αποστόλης είχε μπροστά του όλο το μέλλον για δράση και νίκη. … [...]

Ο Ιωάννης Αναγνώστης και το έργο του

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ (ΑΞΙΑ-ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ) Πληροφορίες για τη ζωή του Ι. Αναγνώστη δεν υπάρχουν πολλές. Τις περισσότερες τις έχουμε από το ίδιο του το έργο … [...]