Ρουμανίας σε Ιεροσολύμων: ''Καλώς ήρθατε στην Εκκλησία μας''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Δοξολογία τελέστηκε πριν από λίγο στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Πατριάρχη Δανιήλ.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Πατριάρχης Ρουμανίας καλοσώρισε τον Πατριάρχη Θεόφιλο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στον εορτασμό του προστάτη του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, Απόστολο Ανδρέα.
”Καλώς ήλθατε στη χώρα μας και στην Εκκλησία μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας.
Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας στην ομιλία αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων το 2014 και πρόσθεσε πως: ”Μακαριώτατε βρίσκεστε ξανά κοντά μας για τον πρώτο εορτασμό στον νέο Εθνικό Καθεδρικό Ναό, που πριν λίγες ημέρες εγκαινιάσαμε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο”. 
Από την πλευρά του Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Δανιήλ για την ευγενική πρόσκληση και μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Κατά την ευλογημένη αυτή επίσκεψη μας δίνεται η ευκαρία να μεταφέρουμε την ευλογία και τον αγιασμό του σπηλαίου της Αγίας Βηθλεέμ, του φρικτού Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου”.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μετέφερε στο Βουκουρέστι για τους εορτασμούς, το Ιερό Πετραχήλιο του Αγίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου του εκ Ρουμανίας και Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων Χοζεβιτών Πατέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Ο Άγιος Σεβαστιανός γεννήθηκε στα Μεδιόλανα της Ιταλίας, το 250 με 256 μ.Χ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με μεγάλη χριστιανική επιμέλεια. Καθώς ήταν και από γένος … [...]