Ρωσική Εκκλησία: ''Ενθρόνιση χωρίς αναγνώριση από καμία Τοπική Εκκλησία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σχολίασε την σημερινή τελετή Ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου.
“Η “νέα Εκκλησία” στην Ουκρανία δεν έχει λάβει αναγνώριση από τις Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκτός από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που την ίδρυσε” – ανέφερε στο Πρακτορείο TASS ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.
Επίσης ο π. Νικόλαος δήλωσε ότι “καμία Τοπική Εκκλησία δεν απέστειλε συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Προκαθήμενο. Ενώ κανένας, εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο δεν έστειλε Εκπρόσωπο.”
“Το ότι δεν ήταν καμία αντιπροσωπεία Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ενθρόνιση, καταδεικνύει σαφώς τη θέση των τοπικών ορθόδοξων εκκλησιών” – πρόσθεσε ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας, π. Αλέξανδρος Βόλκοφ, χαρακτήρισε την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Επιφάνιου ένα “αξιολύπητο θέαμα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση στην Οικουμενική Ορθοδοξία

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου Το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκτός του κεντρικού Τμήματός του, στην πρωτεύουσα της Κύπρου, περιλαμβάνει τέσσερα Κέντρα … [...]