Σάμιουελ Μπράουνμπακ: ''Θαύμασα την μοναδική ιστορία της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Το Άγιον Όρος επισκέφθηκε τις ημέρες αυτές ο επικεφαλής της υπηρεσίας θεμάτων διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας των ΗΠΑ κ. Σαμιούελ Μπράουνμπακ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ πραγματοποιήσε επισκέψεις σε Μονές του Αγίου Όρους και την Ιερά Κοινότητα.
Να αναφερθεί ότι ο κ. Σαμιούελ Μπράουνμπακ, είχε κατ΄ ιδιαν συνάντηση με τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.
Ο Γέροντας καλωσόρισε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Παναγιοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου, τονίζοντας ότι το Άγιον Όρος είναι κατεξοχήν τόπος αγιότητος, διότι εκεί βιώνεται η αγιότητα από την στιγμή της ιδρύσεώς του ως και σήμερα”.
Επίσης ο Γέροντας μιλήσε για την ιστορία της Μονής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ολόκληρο το Αγιον Ορος δείχνει τον Ουρανό”.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι βαθιά ευγνόμων για την συνομιλία που είχε με τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ενώ τον ευχαρίστησε για την υποδοχή και την συνάντηση.
“Θαύμασα την μοναδική ιστορία της Μονής Βατοπαιδίου, αλλά και τον ρόλο της, στην διατήρηση και αναζωογόνηση της Αθωνικής Πολιτείας, καθώς τις προσπάθειες για διατήρηση των ισχυρών δεσμών της Μονής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής” – ανέφερε ο κ. Μπράουνμπακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]