Σεμινάρια επιμόρφωσης Κληρικών και λαϊκών Στελεχών της νεότητας στην Ι.Α. Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα αυτή η έναρξη δύο Σεμιναρίων που απευθύνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, σε Κληρικούς και λαϊκά Στελέχη της ποιμαντικής της νεότητος.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βολιώτης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του σεμιναρίου με τίτλο «Ζητήματα Ορθοδόξου Χριστιανικής Ανθρωπολογίας και Ηθικής», το οποίο απευθύνεται σε Κατηχητές και Κατηχήτριες της Ι. Αρχιεπισκοπής με μικρή κατηχητική εμπειρία.
Ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου και τόνισε ότι η εποχή μας, μέσα στις δυσκολίες της, αποδεικνύεται εξαιρετική για το έργο της κατήχησης, που είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ.
Την πρώτη εισήγηση παρουσίασε η κ. Δέσποινα Ζαμάνη – Κόλλια, Θεολόγος – Φιλόλογος MA Χριστιανική Ηθική, με θέμα «Η κατανόηση του ανθρώπου ως ψυχοσωματική ενότητα στη χριστιανική και θύραθεν παιδεία».
Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρ. π. Συμεών Βολιώτης τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη του σεμιναρίου με γενικό θέμα «Οικογένεια σε κρίση – Η οικογένεια στην κρίση».
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται αρχικά στους Κληρικούς εκείνους οι οποίοι υπηρετούν σε εκκλησιαστικές δομές που έχουν σαν σκοπό την παροχή υπηρεσιών στην οικογένεια, είτε σε ενορίες οι οποίες διαθέτουν περισσότερο στοχευμένες στην οικογένεια προσπάθειες.
Απευθύνεται όμως και σε όλους τους κληρικούς προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει περισσότερο στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια και να σταθεί αρωγός στο ποιμαντικό τους έργο.
Και τα δύο Σεμινάρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Αγ. Φιλοθέης 21, Πλάκα). Στους συμμετέχοντες, μετά και την εκπόνηση σχετικής εργασίας, θα δοθεί πιστοποιημένη βεβαίωση παρακολούθησης.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μνημονευουμε γιατι αγαπαμε…

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης Μερικοί ρωτούν γιατί μνημονεύουμε τα ονόματα των κεκοιμημένων και των ζώντων στις προσευχές που κάνουμε γι’ αυτούς. Ο Θεός σαν … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]

Ειλικρινά…

Γράφει ο Καθηγούμενος Πορφύριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βέροιας Ειλικρινά, χαίρομαι περισσότερο όταν υπάρχει κριτική σε κάτι που εκφράζουμε παρά όταν υπάρχει σιωπή, … [...]