Σερρών: ''Η ζωή μας βαδίζει στραβά γιατί εγκαταλείψαμε τον Χριστό'' (ΦΩΤΟ)

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος

Ο Ιερός Παντελεήμων εσύναξε εκατοντάδες Σερραίους, παραμονή της εορτής της μνήμης του, για να δοξάσουν τα μεγαλεία του Θεού εις τον οίκο του, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Στα ψηλά σημεία της πόλεως, στα οποία βρίσκεται από βυζαντινών χρόνων ο Ιερός Ναός, σαν Άγγελος που αγκαλιάζει με τις νοητές φτερούγες του την Μακεδονική πόλη, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός τίμησαν τον Ιαματικό Άγιο συμμετέχοντας στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο.
Απευθυνόμενος στους Σερραίους που προσήλθαν στην Ιερά πανήγυρη και συνέρρεαν με αμείωτο ρυθμό για να προσκηνύσουν την Ιερή του Εικόνα αλλά και το απότμημα του Ιερού του Λειψάνου, ο Μητροπολίτης των Σερρών σκόρπισε την ελπίδα και την αισιοδοξία, προβάλλοντας τις μνήμες των Αγίων της Εκκλησίας, οι οποίες αποτελούν τις φανερώσεις του μυστηρίου της πίστεως.
“Οι Άγιοι μας, μας δείχνουν τον δρόμο αλλά και τον τρόπο να φθάσουμε στον Χριστό, διότι ο Χριστός μιλά μέσα από τη ζωή και το μαρτύριο τους, ο Χριστός φανερώνεται ως ο μόνος Παντελεήμων στη ζωή όλων μας” είπε σε ένα σημείο της ενδιαφέρουσας ομιλίας του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος της Ακολουθίας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. π. Νικήτα Χαλούμη, τον Εφημέριο Πρωτ. π. Στυλιανό Κουκουλά καθώς και τα μέλη της Επιτροπής για τον συνεχή εσωτερικό και εξωτερικό ευπρεπισμό του Ιερού Ναού όπως και της πλήρως ανακαινισμένης αιθούσης αλλά και τον ευλαβή Λαό που στηρίζει πάντοτε από το υστέρημά του τις προσπάθειες της Ενορίας.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Βουλευτής του Νομού κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωαν. Μωυσιάδης, εκπρόσωπος της Δημ. Αρχής, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σύναξη των εν Λευκάδι Αγίων

Κάθε πρώτη Κυριακή μετά την 15η Αυγούστου η τοπική Εκκλησία της Λευκάδας τιμά με έναν κοινό εορτασμό το σύνολο των Αγίων, τους οποίους ο «χριστώνυμος λαός της νήσου … [...]

Κυριακή ΙΑ'Ματθαίου-ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Ο ΜΥΡΙΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣπ.Θεμιστοκλής Μουρτζανός Οι άνθρωποι του καιρού μας δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό που ονομάζουμε «αυτοεκτίμηση». Αισθανόμαστε ότι η ζωή … [...]