Σερρών Θεολόγος: ''Η Εκκλησία είναι μάνα και αγκαλιά για όλους'' (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Η εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου τιμήθηκε ιεροπρεπώς στην ομώνυμη ανδρώα κοινοβιακή Ιερά Μονή Σερρών, όπου σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, παραμονή της εορτής, χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν οι Αδελφοί της Ιεράς Μονής, Κληρικοί της τοπικής Μητροπόλεως και άλλων Ι. Μητροπόλεων καθώς και μέγα πλήθος ευλαβών και φιλέορτων προσκυνητών.
Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, τονίζοντας κυρίως την αξία της ομολογίας της χριστιανικής μας ταυτότητας ως του πιο ουσιαστικού στοιχείου της όλης υπάρξεώς μας.
Αυτή η ομολογία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, συνεπάγεται συνεχή αγώνα για τήν διαμόρφωση του αναλόγου ήθους στη ζωή μας, όπως το ήθος της Αγίας Παρασκευής που επέλεξε την αλήθεια του Χριστού, την αλήθεια που σώζει και ελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος στην ανατροφή της Αγίας από τους ευσεβείς γονείς της, που ήταν το αποτέλεσμα της πίστεως και της προσευχής τους, εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου τόνισε την μεγάλη ευθύνη των γονέων ενώπιον του Θεού και της κοινωνίας για την παιδεία των παιδιών, όχι μόνο διά των λόγων τους αλλά κυρίως διά του παραδείγματός τους, υπογραμμίζοντας την αξία της αρετής η οποία στολίζει τους ανθρώπους και τους καθιστά πραγματικά εικόνες του Θεού.
Ο Ποιμενάρχης των Σερρών και της Νιγρίτης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εθνική τραγωδία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής για να τονίσει ότι η Εκκλησία είναι μάνα, αγκαλιά, “χέρι στοργικό” που σκουπίζει τα ανθρώπινα δάκρυα, που παρηγορεί, που δίνει στήριγμα σε αυτούς που γονάτισαν από τον πόνο και προέτρεψε τους πιστούς να παρακαλέσουν όλοι την Αγία Παρασκευή για την πατρίδα μας που υποφέρει και πενθεί και να σκεπάσει με την φιλόστοργη προστασία της όλον τον κόσμο.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το πολυπληθές φιλέορτο εκκλησίασμα για την αθρόα συμμετοχή του στην εορτή της αθλοφόρου Παρασκευής, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη προς την μητέρα Εκκλησία, την στήριξη και τη στοργή προς το Μοναστήρι και την Αδελφότητα.
Ευχήθηκε επίσης πατρικώς, η παρουσία της Αγίας Παρασκευής να είναι εμφανής, να ευλογεί τον Ηγούμενο και τους Αδελφούς της Ιεράς Μονής να εκπληρώνουν την αποστολή τους, να μαρτυρούν Χριστό στους πιστούς και να βιώνουν τον θυσιαστικό μοναχικό τρόπο ζωής.
Μετά το τέλος του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στο νέο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής προσεφέρθηκε, κατά το έθος, το μοναστηριακό κέρασμα στους πολυπληθείς προσκυνητές.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]