Σερρών: ''Ο Μητροπολίτης Φιλίππων αγωνίστηκε για την Εκκλησία''

Πηγή: Rofmea.gr

Κεραυνό εν αιθρία χαρακτήρισε την είδηση του θανάτου του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ Επιλογές.
”43 ολόκληρα χρόνια ποίμανε την ιστορική και Αποστολική Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος αγωνίστηκε για την Εκκλησία, ήταν βαθύς γνώστης των προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στην καθημερινότητα και των προβλημάτων που κατά καιρούς αναφύονται μέσα στην Εκκλησία” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
”Πιστεύω ότι αυτά τα 43 χρόνια δόξασε τον Θεό, με την ποιμαντορία του, με την στοργή του, με την συνεισφορά του στην περιοχή αλλά και γενικώς στην Εκκλησία” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει μετά Αγίων και Δικαίων στον παράδεισο και στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων να στείλει στον κατάλληλο χρόνο έναν πατέρα, έναν νέο Ποιμενάρχη που θα σταθεί επάξια στον θρόνο της ιστορικής Μητροπόλεως και θα βαδίσει στα βήματα τα οποία βάδισε ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος.”
{youtube}SdtQIAE6oyY{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άλλα λες και άλλα κάνεις

Ώρες έτρεχε η αλεπού μέσα στο δάσος. Οι κυνηγοί είχαν βρει τη φωλιά της και την είχαν πάρει στο κατόπι. Οπότε, να τη τώρα η κυρα-Μαριώ μας λαχανιασμένη να προσπαθεί να … [...]

Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα … [...]