Σε επέμβαση στεντ υπεβλήθη ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ

Μετά από στεφανιογράφημα, στο οποίο υπεβλήθη ο Γέροντας Εφραίμ καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου σήμερα το μεσημέρι σε νοσοκομείο του εξωτερικού, κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η επέμβαση με πέντε διαδερμικές στεφανιαίες παρεμβάσεις (PCI) (αγγειοπλαστική με μπαλονάκι) και τοποθέτηση άλλων δυο στέντ σε στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς που ήταν κλειστές. Σε προηγούμενη επέμβαση μάλιστα προ δυο ετών του είχαν ήδη τοποθετήσει 5 στέντ.

Οι γιατροί συνέστησαν ηρεμία, ξεκούραση, αυστηρά ήρεμο πρόγραμμα στο Γέροντα και παραμονή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση από τους γιατρούς λόγω της δύσκολης κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός του, διότι μετά τα πέντε μπαλονάκια και τα δύο επιπλέον στεντ χρειάζεται να αλλάξει το πρόγραμμά του.
Να θυμίσουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ διεγνώσθη με έμφραγμα την Παρασκευή σε κλινική του Κιέβου μετά από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη από τους γιατρούς. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε καρδιολογικό νοσοκομείο όπου εκεί μετά από σειρά εξετάσεων και ιατρικών συμβουλίων λόγω της κρίσιμης κατάστασής του αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση στεντ.
Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή του Ασώτου

Γράφει ο Γεώργιος Τρυφωνόπουλος, Θεολόγος Α.Π.Θ.  «Κοιτώντας προς στην Ανάσταση......» Τριώδιο 2019Κυριακή του Ασώτου  Πήρα τον δρόμο της ξενιτιάς,σε … [...]

''Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Αν την ευσπλαχνία του Θεού την αισθανόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, την … [...]