Σιδηροκάστρου: ''Ο Όσιος Παΐσιος πρότυπο άσκησης και αγιότητος''

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουλίου, όπου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, παρεκκλήσιο του οποίου στεγάζεται εντός του ναού.
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την ευλάβεια και το σεβασμό των πιστών χριστιανών απέναντι στον Άγιο Παΐσιο, σ’ έναν Άγιο ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, παραμένει χαραγμένος στη συνείδηση των ανθρώπων ως πρότυπο άσκησης και αγιότητος, και μάλιστα ελάχιστα χρόνια από την κοίμησή του.
Μετά τον εσπερινό ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά στον προαύλειο χώρο του ναού με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων, που ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των πατέρων ήρθαν κι αυτοί για να τιμήσουν με τον τρόπο τους τον Άγιο Παΐσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού

Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, 1 σε κάθε 9-12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα που ζει, θα εμφανίσει … [...]

«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος «Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, … [...]