Σκοπιανός Επίσκοπος: ''Ελπίζουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για Αυτοκεφαλία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δηλώσεις στην ειδησεογραφική πύλη mkd.mk έκανε ο Επίσκοπος Τιμόθεος της λεγόμενης “Μακεδονικής” σχισματικής Εκκλησίας, σχετικά με μελλοντική εκχώρηση Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο Επίσκοπος Τιμόθεος ανέφερε ότι “δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη στο θέμα αναγνώρισης”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ελπίδες τους είναι στραμμένες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
“Όλες οι προσδοκίες μας, είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ξεκίνησει σύντομα την διαδικασία για αναγνώριση της Μακεδονικής Εκκλησίας” – δήλωσε ο Επίσκοπος Τιμόθεος.
Επίσης ο σχισματικός Επίσκοπος σχολιάζοντας το ζήτημα της ονομασίας της Εκκλησίας, ανέφερε ότι “δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε σε σχέση με την αλλαγή του ονόματος, αλλά και άν παραμείνουμε στην ίδια κατάσταση, δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο”.
“Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υποχρεώνει την Εκκλησία να αλλάξει το όνομά της, η «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επομένως δεν θα αλλάξουμε όνομα» – πρόσθεσε ο Επίσκοπος Τιμόθεος.
Από την άλλη πλεύρα ο Επίσκοπος Πέτρος της λεγόμενης “Μακεδονικής” Εκκλησίας ελπίζει ότι μετά την Ουκρανική Εκκλησία, η ΜΟΕ-ΑΟ θα είναι η επόμενη που θα λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από την Κωνσταντινούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 19 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας. Οι Άγιοι Μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία έζησαν κατά τους χρόνους του βασιλέως Νουμεριανού (243 … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Τορναρά μαρτυρήσαντος εν έτει αφξδ΄ (1

Δημήτριος ο του Χριστού Αθλητής και Νεομάρτυς συνανεστρέφετο συχνάκις με τους Τούρκους και συνομιλών μετ’ αυτών, ήλεγχε την πίστιν των. Ημέραν δε τινά υπό του φθόνου … [...]

To «Ιερό Τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», μία αξιοσημείωτη άθληση, των πιστών αθλητών του Χριστού!

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, με τη χάρη Του Θεού, αξιωνόμαστε να μετέχουμε στον αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Εσπερινό της … [...]