Σκοπιανός Πρωθυπουργός: «Αρχίζει ένας δυναμικός διάλογος για τα προβλήματα της Εκκλησίας μας»

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Την ελπίδα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνεχίσει, σε πνεύμα ανεκτικότητας και κατανόησης, την προώθηση του διαλόγου για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο ορθόδοξος κόσμος όσο και οι πιστοί, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.
“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία ενθαρρύνθηκε από τα λόγια του, ότι η αμοιβαία επικοινωνία μας θα συνεχιστεί και πως θα αρχίσει ένας «δυναμικός διάλογος» εντός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας” – δήλωσε ο Πρωθυπουργός Σπασόφσκι.
Σε άλλο σημείο ο κ. Σπασοφσκι τόνισε: “Η συνάντηση αυτή ήρθε ως πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από την κυβέρνηση και αποσκοπούσε στην καθιέρωση μιας δυναμικής άμεσης επικοινωνίας με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης”.
Επίσης ο Πρωθυπουργός Σπασόφσκι υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ήταν μακρές και ευχάριστες, ενώ πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφτεί τη χώρα του και να συναντηθεί με τους πιστούς, για να ενισχύσει τις σχέσεις με τον αδελφικό λαό σε θρησκευτική βάση.
«Η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα είναι μεγάλη τιμή, τόσο για τους πιστούς όσο και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπασόφσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Δος αίμα και λάβε πνεύμα»!

Οι υπηρεσίες της σύγχρονης ψυχολογίας στην βελτίωση των όρων της ζωής του ανθρώπου είναι ασφαλώς όχι απλώς αξιόλογες αλλά και επαινετές. Η ευρεία διάδοση των ψυχολογικών … [...]

Χελώνα και αετός

Κάποτε μια χελώνα περπατώντας αργά μέσα στο δάσος, αγκομαχώντας, μουρμούριζε την άτυχη μοίρα της: «Αργά κι αργά και πάλι αργά να σέρνομαι σχεδόν στο χώμα, ενώ άλλα ζώα … [...]