Στέγη Γερόντων Ε.Φ.Τ. Αγίας Παρασκευής: Ένα υποδειγματικό ίδρυμα

Έκτακτη και αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Στέγη Γερόντων του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ομωνύμου δήμου πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.
Αρχικά μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου συλλειτούργησε με τον εφημέριο της ημέρας ιερέα του Ναού με αφορμή το ιερό μνημόσυνο ενός νέου ανθρώπου.
Στην συνέχεια όμως και εκτός του προγράμματος ζήτησε ο Πρωτοσύγκελλος να επισκεφθεί την Στέγη Γερόντων του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ναού, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουνάλης, με τον οποίο και συλλειτούργησε το πρωί.
Συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο επισκέφτηκαν την Στέγη, προσκύνησαν το Ιερό Παρεκκλήσιο της Στέγης του Αγίου Νεκτάριου, και επισκέφτηκαν όλους τους γέροντες που φιλοξενούνται στους τρεις ορόφους του Ιδρύματος.
Η Στέγη Γερόντων του Ε.Φ.Τ. της Αγίας Παρασκευής, ένα από τα ιστορικά ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πρόσφατα ανακαινίσθηκε και αποτελεί ένα υποδειγματικό κοινωνικοπρονοιακο ίδρυμα της Εκκλησίας.
Φιλοξενεί 45 γέροντες μέσα σε άψογες συνθήκες θαλπωρής, φροντίδας και αγάπης.
Ο Πρωτοσύγκελλος εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα και την αρτιότητα του Ιδρύματος και επισκέφθηκε όλους τους γέροντες και συνομίλησε μαζί τους, καθώς και με το προσωπικό, το οποίο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια.
Ιδιαίτερη χαρά του προξένησε η παρουσία πολλών εθελοντών, τους οποίους βρήκε να διακονούν το ίδρυμα και να προσφέρουν αγάπη και συντροφιά στους γέροντες.
Στον ίδιο μάλιστα χώρο του Ιδρύματος, στο φιλόξενο μεγάλο αρχονταρίκι του, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας προσφέρει καθημερινά συσσίτιο σε δεκάδες εμπερίστατους αδελφούς.
Ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σε όλους ανεξαιρέτως, τα συγχαρητήρια του στον ακάματο ιερέα π. Κωνσταντίνο Κουνάλη, στο προσωπικό και στους εθελοντές.
Ο π. Κωνσταντίνος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο γι’ αυτήν την ευχάριστη έκπληξη, όπως είπε, μετέφερε τα υιικά προσκυνήματα και τον σεβασμό όλων των πατέρων του Ιερού Ναού προς το σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο διοτι πρόσφατα, δυο φορές, προσέφερε στο Ίδρυμα ικανή ποσότητα τυριού από το μοναστηριακό τυροκομείο, το οποίο λειτουργεί στο ασκητήριο του Μακαριωτάτου, στην Μονή Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας, και από το οποίο τροφοδοτεί ο Μακαριώτατος όλα τα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Να μας ξανάρθετε Παναγιώτατε…

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 25 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.ε., η τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ορεστιάδα. Ο … [...]

Το πρόσωπο ενός λουλουδιού

Νικηφόρος ΒρεττάκοςΓιά μια ἀκόμη φορά, σταμάτησα σήμερα κι ὥρα πολλή κοιτοῦσα τό πρόσωπο ἑνός λουλουδιοῦ. Βρῆκα τά μάτια του· ἔσκυψα μέσα του κι … [...]