Σταγών Θεόκλητος: ''Ο Χριστός δεν έκρινε ποτέ κανέναν''

Καλαμπάκα | Αιμίλιος Πολυγένης

Με κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Επιταφίων, στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας.
Να αναφερθεί ότι τόσο στην Ακολουθία όσο και στην συνάντηση των Επιταφίων, συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, καθώς και οι Αρχές του Τόπου.
“Μας αξιώνει ο Θεός σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων να ζήσουμε τα άχραντα πάθη και το θείο δράμα” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεόκλητος τόνισε: “Το μήνυμα που δίνει σε όλους ο Χριστός είναι συγχώρεση και αγάπη. Ο Χριστός δεν έκρινε ποτέ κανέναν, έτσι και εμείς να κάνουμε το ίδιο με την χάρη του Παναγίου πνεύματος”.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμπάκα βρέθηκαν δεκάδες πιστοί από την Καλαμάτα, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]