Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για τις σχέσεις Kράτους – Eκκλησίας

Κόκκινο χτύπησε ο πολιτικός υδράργυρος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί του άρθρου 3 για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, που πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών και κατηγοριών και την εμπλοκή ακόμη και βρικολάκων.
Τα αίματα άναψαν με την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη που κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ως «εθνομηδενιστές», καταλογίζοντάς τους προσπάθεια κατάργησης της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων μέσω του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας, επαναλαμβάνοντας την άποψή του περί αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία και τα σχολεία.
«Είστε εθνομηδενιστές. Ο εσταυρωμένος δεν θα μπορεί να βρίσκεται ούτε στα δικαστήρια ούτε στα σχολεία. Να μην αποκρύπτετε την αλήθεια. Να πείτε στον λαό ότι αν συνεχίσουν να εορτάζονται οι θρησκευτικές εορτές θα είναι επειδή είναι έθιμο. Αυτό πλήττει ευθέως τη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Βορίδης.
Τα πυρά του «γαλάζιου» βουλευτή ανέλαβε να αποκρούσει με εξίσου αιχμηρό ύφος και σκληρή γλώσσα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον «θεωρητικό της ακροδεξιάς».
«Το ζήτημα των κοινωνικών ταυτοτήτων το ανέδειξε η Αριστερά. Κύριε Βορίδη είστε θεωρητικός της ακροδεξιάς, η οποία βέβαια είναι μειοψηφία στη ΝΔ και δεν έχει σχέση με τους κατσαπλιάδες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει όμως να δείτε τι θα κάνετε», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Αναφερομένη, δε, στο προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου, πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και το απέδειξε και με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κορυφώνοντας την επίθεσή της στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτήρισε τους βουλευτές της «βρικόλακες». «Είστε βρικόλακες που παρακολουθείτε τι μπορεί να πιάσει στην νέα εποχή να δημιουργήσει πρόταση στον αντίπαλο. Δεν έχετε πρόταση χτυπάτε μόνο πρωτοβουλίες αντιπάλου», είπε χαρακτηριστικά.
«Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όποιος υπερασπίζεται την ταυτότητα εθνική και θρησκευτική αυτός είναι ακροδεξιός. Το αφήνω προς κρίσιν. Είναι προφανές πως είναι κακοποίηση της ίδιας της έννοιας που συνέχει μια κοινωνία και από την οποία ασκούνται οι εξουσίες. Σκληρή κακοποίηση», αντέτεινε ο Μάκης Βορίδης.
Την ίδια ώρα τη σκυτάλη έπαιρνε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, καυτηριάζοντας τις αναφορές της κ. Χριστοδουλοπούλου στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Είστε υποκριτής. Προσωπικά εσείς. Δεν σας είδα να σέβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειοψηφίας στη Βουλή όταν σας ζητούσαμε στην επιτροπή Θεσμών να καλέσετε τον κ. Καμμένο και το αρνηθήκατε» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου, την οποία απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες, χαρακτηρίζοντάς τη «Βατοπέδι επί χίλια», ενώ έβαλε στο στόχαστρο την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος, διατυπώνοντας την πλήρη αντίθεσή του με τη φράση «είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν είμαστε προτεστάντες. Δεν χωρίζει το κράτος από την εκκλησία, είμαστε ένα πράγμα, σας αρέσει δεν σας αρέσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ