Στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ι.Μ. Δημητριάδος στην Κατερίνη

Την Πέμπτη 12 Απριλίου πενήντα νέες, στελέχη των εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, συνοδευόμενες από τον υπεύθυνο Ιερέα των περιόδων κοριτσιών π. Βασίλειο Αδάμ, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή σε προσκυνήματα της Πιερίας. 
Αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Κολινδρού, όπου η γερόντισσα Σιλουανή τους υποδέχθηκε και μίλησε κατάλληλα. Κατόπιν μετέβησαν στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού και στο παρακείμενο λαογραφικό μουσείο, όπου ο εφημέριος π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος τους ξενάγησε, αναφερόμενος στην ιστορία της περιοχής και τους πνευματικούς θησαυρούς που σώζονται.
Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα στα στελέχη των Κατασκηνώσεων καλωσορίζοντάς τους με θερμά λόγια και τους μίλησε για τα προσκυνήματα της Πιερίας δίδοντας ευλογίες σε όλους.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν με στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε κατασκηνωτικά θέματα, ενώ ακολούθησε και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 
Κατά την επιστροφή τους στο Βόλο, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όπου προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αόρατοι ερημίτες στην Κρήτη!

Περί τα μέσα του 19ου αιώνα (περίπου το 1850) ο τότε ηγούμενος της Μονής Οδηγήτριας [βρίσκεται στα Αστερούσια Όρη, του νομού Ηρακλείου] είχε δώσει εντολή όλοι οι βοσκοί … [...]

Οι τρόποι της προσευχής

Ο Γέρων Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μιλάει για τους τρόπους της προσευχής, με τους οποίους η ανθρώπινη ψυχή στρέφεται καθημερινά στον Πατέρα και Δημιουργό της Θεό, και … [...]

Η άνεση της πνευματικής ζωής

Πώς όμως θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από όλη αυτή την απρέπεια, την προπέτεια, την ασχημονία; Χρειάζονται άραγε μεγάλοι αγώνες και φοβερές ασκητικές προσπάθειες, νηστείες … [...]