Στην Αθήνα ο πρώην πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Λήγει το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τον ασθενή πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, καθώς όπως έγινε γνωστό μεταβαίνει εσπευσμένα στην Αθήνα, προκειμένου να του παρασχεθεί η σωστή για την περίπτωσή του θεραπεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής Πατριάρχης συναίνεσε σήμερα και υπέγραψε σήμερα τα χαρτιά που απαιτούνται για την έκδοση διαβατηρίου και λοιπών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Μετά απ´αυτή την εξέλιξη ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Διαματάρης έδωσε εντολή στο Ελληνικό Προξενείο να παρασχεθεί κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον δοκιμαζόμενο Πατριάρχη και να εκδοθεί το διαβατήριό του άμεσα. Μετά απ´αυτή την εξέλιξη είναι θέμα ημερών η άφιξη του Πατριάρχη Ειρηναίου στην Αθήνα.
Η είδηση μας ήλθε πριν λίγο από την Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων. Μετά την έκδοση του διαβατηρίου και των άλλων εγγράφων που απαιτούνται αναμένεται ο Πατριάρχης Ειρηναίος στην Αθήνα.
Όπως όλα δείχνουν θα μεταφερθεί στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι Βοιωτίας, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεδομένου ότι ισχύει πάντα η ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος (ο μόνος Προκαθήμενος που ανταποκρίθηκε στην επιστολή αγωνίας και βοηθείας του Ειρηναίου προς όλους τους Προκαθημένους) και ο οποίος όπως δήλωσε στον κ. Διαματάρη όταν τον επισκέφθηκε θέλει να βοηθήσει και έχει την πρόθεση να περιθάλψει η Αρχιεπισκοπή τον εμπερίστατο Πατριάρχη και να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να αναρρώσει.
Ήδη είναι έτοιμη,σύμφωνα με πληροφορίες, η πτέρυγα στο Κέντρο Γεροντολογίας που θα φιλοξενήσει τον Πατριάρχη, αν τελικώς κριθεί ότι πρέπει να πάει εκεί.
Το όλο θέμα πρέπει να πούμε ήταν μια δύσκολη διαχείριση κρίσης που εστέφθη από επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τί ζητάμε από το παιδί μας στο σχολείο;

Τι ζητάμε άραγε από το παιδί μας στο σχολείο; Οι γονείς θέλουμε καλούς βαθμούς. Θέλουμε το παιδί μας να απασχολείται αρκετές ώρες την ημέρα και να καλύπτει τα κενά τα … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη Κ΄ (20η) Σεπτεμβρίου, μνήμη των Αγίων Ομολογητών ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΠΡΕΠΙΟΥ, μαθητών του αυτού Αγίου

Μάξιμος ο σοφώτατος Όσιος Πατήρ ημών και Ομολογητής είναι εκείνος, όστις επρωτοστάτησε δια την συγκρότησιν της εν Ρώμη Συνόδου, ήτις συγκληθείσα υπό του Αγίου Μαρτίνου … [...]