ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι.Μ.Μ.ΜΕΤΕΩΡΟΥ

Με λαμπρότητα και Θεία Μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στην Εορτάζουσα Ι.Μ.Μ.Μετεώρου Χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ι.Μητροπόλεώς μας κ. Μαξίμου. Πλήθη προσκυνητών ανήλθαν τις κλίμακες του Ιερού καστρομονάστηρου για να συνεορτάσουν τη Δεσποτική εορτή της Μετεμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σύσσωμη η Αγιομετεωρίτικη πολιτεία έδωσε το παρών, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή η Δημοτική αρχή και τα σώματα ασφαλείας.
Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ενώ ο Πρωτοσύγκελλός και καθηγούμενος της Ι.Μονής Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία του, αλλά ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων που όλο αυτό το διάστημα στάθηκε με αληθινή πατρική αγάπη στο πλευρό των πατέρων και της χηρεύουσης επισκοπής Σταγών και Μετεώρων.
Αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας προσφέρθηκε το κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής ενώ κατά την έξοδο μοιράστηκε η Αρτοκλασία.
 
Σήμερα με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών τελέστηκε η Αρχιερατική Θ.Λειτουργία στην Ι.Μ.Μ.Μετεώρου Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άλλα λες και άλλα κάνεις

Ώρες έτρεχε η αλεπού μέσα στο δάσος. Οι κυνηγοί είχαν βρει τη φωλιά της και την είχαν πάρει στο κατόπι. Οπότε, να τη τώρα η κυρα-Μαριώ μας λαχανιασμένη να προσπαθεί να … [...]

Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα … [...]