Στην Ιερά Μονή Παρθενώνος η Μαρέβα Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

Την Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρεθώνος, στην Κίσαμο, επισκέφθηκε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Μητσοτάκη.
Την κα Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και η Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Μαρκέλλα.
Κατά την επίσκεψη της προσκύνησε το Καθολικό της Μονής, όπου φυλάσσεται και αντίγραφο εκ της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους της Μονής, ενημερώθηκε για τα διακονήματα των μοναζουσών (κέντημα, αγιογραφία, ιεροραπτική, λιβάνι, κερί, κ.α.), ως επίσης και δια τις εργασίες ανακαίνισης οι οποίες ευρίσκονται σε εξέλιξη.
«Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη σας για την Μονή μας, σημείωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καθώς γνωρίζουμε την βαθιά και ουσιαστική σχέση σας με την Εκκλησία και χαιρόμεθα ιδιαιτέρως γι΄ αυτό. Η Μονή του Παρθενώνος από το 1905 όπου λειτουργεί αποτελεί πνευματικό φάρο και όαση, καθώς οι προσευχές των ενασκουμένων μοναζουσών στηρίζουν και παρηγορούν τον τόπο και τους ανθρώπους του», κατέληξε. Η κα Μητσοτάκη εξέφρασε την χαρά της δια το προσκύνημα της αυτό και δήλωσε πως η σχέση της με την Εκκλησία είναι και παραμένει αληθινή και ουσιαστική, δηλώνοντας, επίσης, το ενδιαφέρον της δια το ανακαινιστικό έργο της Μονής.
Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο Αρχονταρίκη της Μονής όπου και ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προσέφερε εις την κα. Μητσοτάκη αντίγραφο Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας ως και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, εκ της Μονής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Όσιος Γέρων Κορνήλιος της Χίου

Στην εποχή μας που το πνεύμα υποτάσσεται στη σάρκα, που η αγάπη καταψύχθηκε, που η αγνότητα παραθεωρήθηκε, που η αμαρτία υπερεπερίσσευσε, στην εποχή όπου κατά τον … [...]

Οργή Θεού

Συχνά έννοιες πού υπάρχουν ή σχετίζονται με την Βίβλο, έχουν παρερμηνευθεί, σχεδόν «κακοποιηθεί» και η ζημία δεν είναι μικρή. Αφού, μια παρερμηνεία μίας λέξης μόνο, … [...]