Στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια η κατασκήνωση του Αγίου Παύλου.

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία της και έτσι όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως συναντήθηκαν σήμερα το πρωί Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στον χώρο της Κατασκήνωσης με σκοπό να καθαρίσουν τον χώρο, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να είναι σε ένα όμορφο περιβάλλον καθαρό και περιποιημένο σε συνδυασμό με τα καλα και ωφέλιμα που θα μάθουν κατά τις ημέρες διαμονής τους όπου θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τι είναι πίστη, πατρίδα, καθώς και τις γνήσιες παραδόσεις μας.
Πρώτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος έδωσε το καλό παράδειγμα και ανέλαβε τον καθαρισμό ενός χώρου μαζί και με άλλους ιερείς.
Να σημειωθεί ότι φέτος η Ιερά Μητρόπολη είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που προέκυψαν από τις κλοπές που συνέβησαν στον χώρο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.
Μάλιστα υπήρχε η εκδοχή να μην λειτουργήσει φέτος η Κατασκήνωση,όμως ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος έκανε ό,τι ήταν δυνατόν και με την βοήθεια και άλλων Ιερών Μητροπόλεων αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και ήδη η Κατασκήνωση είναι έτοιμη να υποδεχθεί την Α’ Κατασκηνωτική περίοδο με κορίτσια ηλικιών τού Δημοτικού.
Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί και τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Σιντικής που και αυτοί βοήθησαν μαζί με τους ιερείς στην ευπρέπεια του χώρου οι οποίοι μάλιστα έμειναν εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση και την συλλογικότητα των εργασιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]