Στον Μητροπολίτη Συμεών Μαθητές και ο Δήμαρχος Λαμιέων

Την Παρασκευή το πρωί 22 Νοεμβρίου στις Εγκαταστάσεις του Διοικητικού – Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, επισκέφθηκαν 31 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους κ. Γεωργίου Σκαφίδα και από τους Εκπαιδευτικούς κ. Λάμπρο Φλώτσιο και κα Στεργιανή Αλεξανδρή.
Ο Ποιμενάρχης με πολλή οικειότητα, πατρική αγάπη και απλότητα εδέχθη τα παιδιά στο Γραφείο του και για αρκετή ώρα είχαν μία ευχάριστη συνομιλία σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος έδιδε κατανοητές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα των παιδιών και τους προσέφερε πλούσια γλυκίσματα.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα από την συναναστροφή τους με τον Σεβασμιώτατο, με αφθόρμητο τρόπο και παιδική αγάπη τον προσεκάλεσαν στο Σχολείο τους για να τους ευλογήσει και να συνεχίσουν τον όμορφο διάλογό τους.
Στην συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τις Εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου και τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σταθμού π. Δημήτριος Ατματζίδης και οι συνεργάτες του Σταθμού.
Στο Studio τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια από τον π. Δημήτριο για το πώς δουλεύει ένας σταθμός, ποιο είναι το πρόγραμμα, πως δημιουργείται και ποια τα οφέλη στους ακροατές.
Εν τέλει ο π. Δημήτριος με ευλογία του Σεβασμιωτάτου παρότρυνε τα παιδιά εν όψει των ευλογημένων ημέρων των Χριστουγέννων, να ετοιμάσουν με την βοήθεια των δασκάλων τους κατά ομάδες, τις δικές τους επίκαιρες εκπομπές και να τις παρουσιάσουν στο πρόγραμμα του Σταθμού για να αποκτήσουν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στο Ραδιόφωνο αλλά και να ωφελήσουν τους χιλιάδες ακροατές.
Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του π. Δημητρίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις παραμονές των Χριστουγέννων.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαμιεών
Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας, στα Γραφεία κατέφθασε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, όπου και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Ποιμενάρχη μας, καλωσορίζοντάς τον και εθιμοτυπικώς στην πόλη της Λαμίας, ευχόμενος για ακόμη μία φορά το ΑΞΙΟΣ!
Τον κ. Δήμαρχο υπεδέχθη εγκαρδίως μετ’ εξαιρέτου τιμής στην είσοδο των Εγκαταστάσεων του Πνευματικού –Διοικητικού Κέντρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος και τον συνόδευσε μέχρι το Γραφείο του Ποιμενάρχου μας.
Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη με αδελφική αγάπη τον κ. Καραΐσκο και για ακόμη μία φορά τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την ημέρα της Ενθρονίσεως του στη Λαμία και για όλη την αγάπη και το πνεύμα ενότητος και συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Ο κ. Δήμαρχος εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, εδώρησε στον Σεβασμιώτατο μία χειροποίητη Εικόνα του προστάτου του αγίου, οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα και φέρει ο Ποιμενάρχης μας, την οποία εφιλοτέχνησαν οι τοπικοί αγιογράφοι αδελφοί Ιωάννης και Δημήτριος Πανουργιάς.
Το δώρο του κ. Δημάρχου προξένησε την συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου και τις θερμές του ευχαριστίες.
Στην ολοκλήρωση της επισκέψεως ο Ποιμενάρχης μας και ο κ. Δήμαρχος έκαναν δηλώσεις για την κοινή τους πορεία και συνεργασία, η οποία θα διεξαχθεί όπως υπογράμμισαν με πνεύμα αγάπης, συνεργασίας και ενότητος για το καλό της τοπικής κοινωνίας και όφελος του ευσεβούς λαού της Λαμίας.
«Δεν ήταν απλώς μια εθιμοτυπική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα αυτά που αφορούν τον τόπο μας, για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τα νέα πεδία συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεωςς Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος γιατί στο τιμόνι της Μητρόπολης βρίσκεται ένας Πνευματικός ηγέτης, ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι, η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται όχι απλώς δίπλα, αλλά μέσα στην κοινωνία, με έργα και δράσεις. Εύχομαι η ευλογία του Κυρίου να τον συνοδεύει για πολλά χρόνια στην διακονία Του.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.
{youtube}UJlqE3BTFwE{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ