Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης

Την Παρασκευήν 8ην Μαρτίου ε.έ. η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέξατο εις την Πατριαρχικήν Καθέδραν Αυτού, τον Εξοχ. Υπουργόν Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος κ. Ευάγγελον Αποστολάκην, εις το πλαίσιον της επίσημης επισκέψεως Αυτού εις την Αίγυπτον.
Τον Εξοχ. Υπουργόν συνόδευαν, ο Πρέσβης της Ελλάδος εις την Αίγυπτον, κ. Μιχαήλ Διάμεσης και ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εις την Αλεξάνδρειαν, κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης.
Καλοσωρίζοντας ο Μακαριώτατος τον Υψηλόν επισκέπτην Του, τον προσφώνησε εκφράζοντας τη συγκίνηση Του για την επίσκεψη του κ. Ἀποστολάκη για δεύτερη φορά στην Καθέδρα του παλαιφάτου και Αποστολικού Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αυτή τη φορά υπό την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην πρόσφατη πολυήμερη ιεραποστολική Του Περιοδεία.
Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος περιεκόσμησεν τον Εξοχ. Υπουργόν Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελον Αποστολάκην με τον Μεγαλόσταυρον του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.
Αντιφωνώντας η Αυτού Εξοχότης, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις διιστορικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, της Ἑλλάδος καί της Αιγύπτου και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους τά τελευταία χρόνια σε πολλούς τομείς της οικονομίας, της γεωστρατηγικής κ.ά.
Κατόπιν, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης προσέφερεν στον Μακαριώτατον το θυρεό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ένα χειροποίητο παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι, καθώς και ένα λεύκωμα για τη μεγαλόνησω Κρήτη, τόπο καταγωγής αμφοτέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 19 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας. Οι Άγιοι Μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία έζησαν κατά τους χρόνους του βασιλέως Νουμεριανού (243 … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Τορναρά μαρτυρήσαντος εν έτει αφξδ΄ (1

Δημήτριος ο του Χριστού Αθλητής και Νεομάρτυς συνανεστρέφετο συχνάκις με τους Τούρκους και συνομιλών μετ’ αυτών, ήλεγχε την πίστιν των. Ημέραν δε τινά υπό του φθόνου … [...]

To «Ιερό Τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», μία αξιοσημείωτη άθληση, των πιστών αθλητών του Χριστού!

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, με τη χάρη Του Θεού, αξιωνόμαστε να μετέχουμε στον αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Εσπερινό της … [...]