Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Προσκύνημα εις το Άγιον Όρος πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μετά μικρού ομίλου προσκυνητών.
Κατά την παραμονή του στην Αθωνική πολιτεία ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, εις την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, συλλειτουργούντος και του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας, με την συμμετοχή Ιερομονάχων εκ της Ι.Μονής Βατοπαιδίου ως και φιλοξενουμένων Κληρικών.
Πλήθος προσκυνητών μετείχαν εις την Αγρυπνία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά την παραμονή του εις το Άγιον Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ιερουργούσε καθημερινώς, ως Ιερεύς, εις παρεκκλήσια της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπου και φιλοξενήθηκε αβραμιαία, όπως εις το ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας Παραμυθίας, του Αγίου Νικολάου.
Επίσης προσκύνησε το Άξιον Εστί στο Πρωτάτο, τις Ιερές Μονές: Ιβήρων, Παντοκράτορος και Καρακάλου, όπου και συναντήθηκε μετά των Καθηγουμένων: Γέροντος Ναθαναήλ, Γέροντος Γαβριήλ και Γέροντος Φιλοθέου αντίστοιχα, ως επίσης και την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας όπου και συμπροσευχήθηκε εις τον εόρτιο Εσπερινό του Αγίου Βησσαρίωνος, παρακάθισε εις την τράπεζα και συναντήθηκε με τους πατέρες της Μονής.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ι.Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, τόσο δια την αβραμιαία και εγκάρδια φιλοξενία, όσο και δια την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της Μονής Βατοπαιδίου εις το προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]