Στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Την Βασιλίδα των πόλεων επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ο οποίος, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χοροστάτησε εις τον πάνσεπτο Ι. Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου.
Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος ομίλησε και ευλόγησε τους πολυπληθείς προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον Πατριαρχικό Ναό, με ιδιαίτερη θερμή αγαπητική αναφορά εις την Εκκλησία Κρήτης ως και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία συνήλθε εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, χαρακτηρίζοντας την ως «μείζον, κοσμοϊστορικό εκκλησιαστικό γεγονός των νεότερων χρόνων».
Κατά την παραμονή του εις την Κωνσταντινούπολη ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος έγινε δεκτός υπό του Παναγιωτάτου, όπου ο Πατριάρχης του Γένους εξεδήλωσε το αμέριστο πατρικό Του ενδιαφέρον δια την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης ως και το εν γένει ποιμαντικό και κοινωνικό-προνοιακό έργο που επιτελείται εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, κατόπιν σχετικής ενημερώσεως.
Ο Σεβασμιώτατος Κισάμου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε προς τον Παναγιώτατο ευγνώμονες ευχαριστίες δια την έμπρακτη και αφειδώλευτη πατρική Του αγάπη και στοργή με την οποία αγκαλιάζει τόσο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, ως και σύνολη την Εκκλησία Κρήτης, παρουσιάζοντας Του τον Παν. Αρχ. π. Χρύσανθο, αδελφό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς, ο οποίος προ ολίγου καιρού έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα εις την Θεολογία και, έχοντας τελειώσει την Ιατρική, έχει αρχίσει την πρακτική του στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Όψεις του αποκρυφισμού. Η αριθμολογία

Η Αριθμολογία είναι ένα ακόμα σύστημα μαγείας και μαντικής που παρουσιάζεται , πολλές φορές, και μ’ ένα ψευδο-επιστημονικό προσωπείο [1]. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του … [...]

Οδοιπόροι και πλάτανος

 Κάποτε μια παρέα νεαρών ξεκίνησαν για μια εκδρομή. Με τα σακίδιά τους στον ώμο περπάτησαν για πολλή ώρα στους πρόποδες ενός βουνού κι ακολουθώντας τη ρεματιά ανέβαιναν … [...]

12860 – Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη με πλήθος κόσμου από Ελλάδα και Η.Π.Α.

Ξημερώματα Κυριακής, γύρω στις 7:οο το πρωί, ώρα Ελλάδος και 22.00 ώρα Αμερικής κοιμήθηκε εν Κυρίω ο Γέροντας Εφραίμ στην Αριζόνα.Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου … [...]