Συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χαιρέτησε τον Αξώμης Δανιήλ

Με δυσκολία μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνησή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, κατά την αναχώρηση του πρόσφατα χειροτονηθέντος Μητροπολίτου Αξώμης Δανιήλ και μέχρι πρότινος εφημερίου του περικαλλούς ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.
«Σε χαιρετούμε – δεν σε αποχαιρετούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προς ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του, που από την εβδομάδα αυτή βρίσκεται πλέον στην Αιθιοπία, για να συνεχίσει από εκεί να υπηρετεί το ιεραποστολικό Πατριαρχείο.
«Είναι εδώ όλες οι αρχές: η Ελλάδα μας, το Προξενείο μας και η Κοινότητά μας, η Κύπρος μας, τα σωματεία μας», που ήρθαν να πάρουν αντίδωρο για τελευταία φορά από τα χέρια του κληρικού που υπηρέτησε επί τρία χρόνια τον επιβλητικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Επί τη αναχώρηση του Μητροπολίτου Δανιήλ, το τιμητικό παρών έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, η Αντιπρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κα Μάρω Φορμόζη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρων Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας κα Λιλίκα Θλιβίτου και άλλοι επίσημοι, αλλά και όσοι πάροικοι ενορίτες αγάπησαν από την καρδιά τους τον π. Δανιήλ.
«Πορεύου στην Αιθιοπία», είπε ο Πατριάρχης στο νέο Μητροπολίτη, ζητώντας του να βρίσκεται πάντοτε κοντά και στους Έλληνες.Ενώ, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θύμισε στο εκκλησίασμα ότι από την Αλεξάνδρεια ξεκίνησε ο Φρουμέντιος, ο πρώτος Πατριάρχης Αιθιοπίας, με το ποίμνιο της σημερινής χώρας να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τον πρόσφατα χειροτονηθέντα Μητροπολίτη, ψάλλοντας και την ευχή του, και με τον κόσμο να παραλαμβάνει από τα χέρια του το αντίδωρο, δίνοντάς του ευχές και αφήνοντας τα μάτια τους οι περισσότεροι να δείξουν την αγάπη που ένιωσαν για το πρόσωπο του μέχρι π΄ροτονος πατρός Δανιήλ, του δικού τους εφημερίου ιερέα και σήμερα πλέον Μητροπολίτου Αξώμης.
Πολλές οι ευχαριστίες και από το πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδου Κασιμάτη, εκ μέρος όλης της παροικίας
Μητροπολίτα Αξώμης κ. Δανιήλ, εις έτη πολλά έτη Δέσποτα!
{youtube}qZu0G3SywEQ{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]