Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ

Την επίσκεψη εργασίας προς την Κύπρο, άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Στον αερολιμένα της Λάρνακας τον Ιεράρχη υποδέχθησαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.
Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.
Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διαβίβασε προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου πρόσκληση να μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς εκατονταετηρίδος ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.
Ακόμη τα μέρη συνεζήτησαν θέματα, τα οποία αφορούσαν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου καθώς και τη διορθόδοξη συνεργασία γενικά.
Επίσης στη συνάντηση παρέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων.
Αυθημερόν μέσω Αθήνας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη.
Στον αερολιμένα της Λάρνακας τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ προέπεμψαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]