Συνάντηση Επιταφίων στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 η συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή.
Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας μετά την λιτανευτική πομπή, συναπαντήθηκαν όλοι μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου.
Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού.
Στην περιφορά του επιταφίου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος ,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε.Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ.Γαβρήλος ,η επιτετραμμένη Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Π.Καλκούνου κα.
Αμέσως μετά την συνάντηση των Επιταφίων σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των πασχαλινών εκδηλώσεων, φιλοξένησε την παγκοσμίου φήμης «Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία» και την χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Δήμου είχαν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά βυζαντινά μουσικά ηχοχρώματα με την ερμηνεία των Ύμνων των Αγίων Παθών καιτου Μ. Σαββάτου, υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου καθηγητή της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μουσικής κ. Μιχαήλ Μακρή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]