Συνάντηση Ιερωνύμου με στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (ΦΩΤΟ)

Στην αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Οργανισμών της, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Κέντρου Πολιτισμού, Παιδείας, και Εθελοντισμού.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρόντες ήταν οι Διευθυντές των Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες.
Το πρωί οι συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στο ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι και αμέσως μετά το νέο κέντρο Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων και αμέσως μετά ακολούθησε το γεύμα με μουσική εκδήλωση από μέλη της Ορχήστρας Κανών της Ι.Α.Α. υπό τη Διεύθυνση του κ. Γεώργιου Δεμελή.
Ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την δυνατότητα που προσφέρει να «συναντιόμαστε όλοι μαζί και να θυμόμαστε τον σκοπό για τον οποίο εργαζόμαστε. Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας και είναι σπουδαίο να γνωρίζει κανείς ότι ανήκει στο πλήρωμά της».
Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες για την παρουσία τους, αλλά και όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερο λόγο στο πολυσχιδές έργο και στις δράσεις του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού.
Επίσης, υπογράμμισε την αξία του εθελοντισμού κάνοντας αναφορά στις χιλιάδες γυναίκες που βοηθούν και στηρίζουν το σημαντικό έργο των συσσιτίων.
Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τις δομές της Αρχιεπισκοπής, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα γηροκομεία, το νέο κέντρο Γεροντολογίας και Γηριατρικής , αλλά και την βιβλιοθήκη και τα φροντιστήρια επεσήμανε ότι σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος. «Το νόημα της ζωής κρύβεται στις δύο εντολές του Κυρίου, να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ έκανε έκκληση να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη του και να στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί τις κοινωνικές δομές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο;

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Σύμβολο της Πίστεως, αναφέρεται στην Πρόνοια … [...]

Ενοριακές δράσεις στη ψυχική υγεία

Η Εκκλησία ως μητέρα του ποιμνίου της, φροντίζει να θεραπεύει πάντοτε τις ανάγκες του, αυτή είναι η βασική αποστολή της με τελικό σκοπό την εισαγωγή του πληρώματος στην … [...]

Κόλαση και Παράδεισος

Θέση της Ορθόδοξης Δογματικής διδασκαλίας είναι πως ο παράδεισος και η κόλαση δεν είναι δύο περιορισμένοι τόποι όπου οι μεν δίκαιοι αμείβονται και οι δε άδικοι … [...]

Εγω Ειμαι Αθεος, Και Αθεος Θα Πεθανω

Στις δώδεκα τα μεσάνυκτα χτύπησαν την πόρτα. Ήταν μια γριούλα και ζητούσε να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.Ό Ιερέας ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε … [...]