Συνάντηση με την Κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία θα έχει αύριο ο Ποροσένκο

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα έχουν αύριο, Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 14.00 ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και Ιεράρχες της Κανονικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κρίσης, για την δημιουργία μιας ενιαίας αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος είχε συναντηθεί τον περασμένο μήνα με τον Πρόεδρο, ο οποίος τον είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από την δημιουργία της νέας Εκκλησίας.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον κ. Ονούφριο την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, επέμεινε να επισκεφθούν την Προεδρική Κατοικία και Ιεράρχες της Ουκρανικής Εκκλησίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Βίννιτσα και Μπάρκσι κ. Συμεών, ο οποίος, θεωρείται ως υποψήφιος για επικεφαλής της ενιαίας Εκκλησίας, δεν θα είναι παρών στην συνάντηση για λόγους υγείας.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς, η διαδικασία για την δημιουργία ενιαίας αυτοκέφαλης Εκκλησίας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και ο λόγος που ο Πρόεδρος Ποροσένκο ζήτησε συνάντηση με την Κανονική Εκκλησία, είναι για να ζητήσει να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Επισκόπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ