Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπης με δύο Έλληνες Επιτρόπους της Ε.Ε

Την Τρίτη, 9 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος συναντήθηκε στη Ναϊρόμπη με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπου ο δεύτερος συμμετέχει σε συνέδριο για τους πρόσφυγες και τη μετανάστευση.
Ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Αβραμόπουλος γνωρίζονται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, όταν ο κ. Αβραμόπουλος ήταν Δήμαρχος Αθηνών και παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου – τόμου, που έγραψε ο Σεβασμιώτατος για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και εκδόθηκε από την εκδοτική εταιρεία «Μίλητος» επί Πατριαρχείας Πέτρου του Ζ΄.
Στις συζητήσεις, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Επίτροπο για το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην Κένυα και γενικά στην Αφρική.
Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη συμβολή της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της παιδείας και την καταπολέμηση της μάστιγας της πείνας.
Οι συζητήσεις περιστράφηκαν και στη συμβολή των Αποδήμων Ελλήνων στις χώρες που έζησαν. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε, από τις έρευνές του στις διάφορες χώρες που υπηρέτησε, σημαντικά στοιχεία από τη ζωή των Ελλήνων στις χώρες της αποδημίας τους.
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον Αλέξανδρο Ρόντο που εκτελεί χρέη ειδικού εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών για την Αφρική.
Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τον εκλεκτό επίτροπο στο γραφείο του, όπου του εξέθεσε το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο στην ιερά Μητρόπολη αλλά και σε ολόκληρη την Κένυα και την Αφρικανική ήπειρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού

Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, 1 σε κάθε 9-12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα που ζει, θα εμφανίσει … [...]

«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος «Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, … [...]