Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με κληρικούς της Ι.Μ. Αρκαδίας

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος

Συνάντηση με κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαδίας είχε σήμερα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης.
Η συνάντηση του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αντιόχειας με τους κληρικούς, πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Να αναφερθεί ότι στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αρκαδίας Βασίλειος, και Επίσκοποι Νινευή Αθανάσιος, Σαφίτας Δημήτριος και Αρεθούσης Ηλίας.
Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τους κληρικούς αναφέρθηκε στο ρόλο του ιερέα σε θέματα ποιμαντικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει σε όλα ενότητα.
Τέλος ο Πατριάρχης τόνισε την σημασία συντονισμένων προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του ποιμνίου, πάντα υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Αρκαδίας κ. Βασιλείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού. Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]

Ο Αγιος Λουκας ο Ευαγγελιστης

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια τῆς Συρίας. Ἦταν γιατρὸς στὸ ἐπάγγελμα, ὅμως γνώριζε πολὺ καλὰ τὴ ζωγραφικὴ τέχνη. Μάλιστα σὲ αὐτὸν ἀποδίδονται οἱ πρῶτες εἰκόνες τῆς … [...]